ذرت يكي از پرمصرف ترين مواد غذايي در جهان است و فوايد زيادي براي سلامتي دارد. مغز ذرت سرشار از فيبر ، ويتامين ها و مواد معدني است.به عنوان منبع غذايي كربوهيدرات ها ، مي تواند جايگزين برنج ، نان ، سيب زميني يا ساير منابع كربوهيدرات شود. در اين مقاله ، ما قصد داريم …
منبع :
خواص بي نظيري كه مصرف ذرت براي شما به همراه دارد
خواص بي نظيري كه مصرف ذرت براي شما به همراه دارد https://ijmarket.com/blog/خواص-بي-نظيري-كه-مصرف-ذرت-براي-شما-به-هم/ https://ijmarket.com/blog/خواص-بي-نظيري-كه-مصرف-ذرت-براي-شما-به-هم/#respond ايجي ماركت Tue, 22 Jun 2021 16:49:18 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/خواص-بي-نظيري-كه-مصرف-ذرت-براي-شما-به-هم/
ذرت يكي از پرمصرف ترين مواد غذايي در جهان است و فوايد زيادي براي سلامتي دارد. مغز ذرت سرشار از فيبر ، ويتامين ها و مواد معدني است.به عنوان منبع غذايي كربوهيدرات ها ، مي تواند جايگزين برنج ، نان ، سيب زميني يا ساير منابع كربوهيدرات شود. در اين مقاله ، ما قصد داريم …
منبع :
خواص بي نظيري كه مصرف ذرت براي شما به همراه دارد
ذرت يكي از پرمصرف ترين مواد غذايي در جهان است و فوايد زيادي براي سلامتي دارد. مغز ذرت سرشار از فيبر ، ويتامين ها و مواد معدني است.به عنوان منبع غذايي كربوهيدرات ها ، مي تواند جايگزين برنج ، نان ، سيب زميني يا ساير منابع كربوهيدرات شود. در اين مقاله ، ما قصد داريم ويژگي هاي سلامتي ذرت را بر اساس اطلاعات پزشكي بررسي كنيم ؛ با ما همراه باشيد.
ذرت چيست؟
مي توان گفت ذرت هم گياه است و هم دانه ؛ ذرت كه از پوست آن خورده مي شود معمولاً به عنوان گياه در دنياي آشپزي وارد مي شود اما دانه خشك مورد استفاده براي تهيه ذرت بو داده را دانه مي نامند. حدود 9000 سال پيش ، مكزيكي ها ذرت برداشت كردند اين كشور را مي توان زادگاه ذرت ناميد. اين محصول در بسياري از كشورها از جمله ايالات متحده به عنوان منبع اصلي غذايي پرورش داده مي شود.
در حال حاضر ذرت يكي از پرمصرف ترين غلات در جهان است تقريباً در تمام كشورهاي جهان ذرت مي كارند كه عمدتا براي مصارف انساني و حيواني استفاده مي شود. ذرت انواع مختلفي دارد و رنگ دانه آنها معمولاً متفاوت است اما كشت دانه هاي سفيد يا دانه هاي زرد معمولاً بيشتر است.
ارزش غذايي ذرت
كالري ذرت در يك واحد خاص ، كه در گروه مواد غذايي با تراكم كالري متوسط قرار دارد ، خيلي زياد نيست. سرشار از فيبر و كربوهيدرات است ، اما محتواي چربي و پروتئين آن نسبتاً كم است. ارزش غذايي ذرت در هر 164 گرم (يك فنجان) به شرح زير است:
كالري: 177
كربوهيدرات ها: 41 گرم
پروتئين: 5.4 گرم
چربي: 2.1 گرم
فيبر: 4.6 گرم
ويتامين C: 17٪ ارزش روزانه (DV)
ويتامين B1: 24٪ ارزش روزانه (DV)
ويتامين B9: 19٪ ارزش روزانه (DV)
منيزيم: 11٪ ارزش روز (DV)
پتاسيم: 10٪ ارزش روزانه (DV)
بيشتر كربوهيدرات هاي ذرت به دليل نشاسته است كه مي تواند به سرعت قند خون را افزايش دهد. البته ، ذرت حاوي مقدار زيادي فيبر است كه به تنظيم قند خون كمك مي كند.
به دليل ارزش غذايي بالاي ذرت ، مي توان از آن در انواع رژيم هاي غذايي سالم و كامل استفاده كرد. اين توانايي ذرت باعث مي شود بسياري از افراد به جاي برنج ، سيب زميني يا ساير منابع كربوهيدرات ، در رژيم هاي غذايي خود ذرت بخورند.
با اين حال ، محصولات ذرت فرآوري شده ، مانند شربت ، چيپس سيب زميني و روغن ذرت تصفيه شده ، مقدار زيادي فيبر و ساير مواد مغذي مفيد را از دست مي دهند و مقدار زيادي چربي ، شكر يا نمك به آن اضافه مي كنند.
خواص ذرت براي سلامتي
همانطور كه قبلاً ذكر شد ، ارزش غذايي ذرت بسيار زياد است اين ماده داراي خواص سلامتي بسياري است كه در اين بخش به آنها اشاره خواهيم كرد. مهمترين خواص ذرت براي سلامتي عبارتند از:
از يبوست جلوگيري كنيد
در ارزش غذايي ذرت ، ذكر كرديم كه اين دانه منبع خوبي از فيبر است. فيبر ماده اي بسيار مهم براي سلامت دستگاه گوارش است ، مصرف كافي فيبر به سلامت دستگاه گوارش كمك مي كند و از بيماري هايي مانند يبوست يا بواسير جلوگيري مي كند.
افزايش وزن
افزايش وزن از ديگر مزاياي ذرت به ويژه ذرت زرد است. همانطور كه قبلاً ذكر شد ، ذرت داراي چگالي كالري كمي است و در گروه متوسط قرار دارد ، اما حاوي مقدار زيادي كربوهيدرات نشاسته اي است.در حقيقت ، به دليل ويژگي هاي اين كربوهيدرات ها ، بسياري از ورزشكاران ، به ويژه ورزشكاران قدرتي مانند بدنسازان و وزنه برداران ، به طور كلي از ذرت به جاي برنج استفاده مي كنند.
مواد معدني بدن را تأمين كنيد
ذرت حاوي مقدار زيادي مواد معدني مهم است كه به رشد طبيعي بدن و مبارزه با بيماري ها كمك مي كند. ذرت منبع خوبي از روي ، مس ، منگنز ، منيزيم و فسفر است. ذرت همچنين حاوي يك ماده معدني كمياب به نام سلنيوم است كه به دست آوردن آن اغلب در بسياري از رژيم هاي غذايي دشوار است. اين ارزش غذايي ذرت بر ميزان طبيعي هورمون ها ، سلامت استخوان ها ، عملكرد مناسب كليه و سلامت قلب تأثير بسزايي خواهد داشت.
از قلب محافظت كنيد
يكي از ويژگي هاي روغن ذرت اثر ضد آترواسكلروتيك آن است كه نقش مهمي در كاهش سطح كلسترول بدن دارد. در نتيجه قلب كار سالم تري خواهد داشت و خطر بسياري از بيماري هاي قلبي كاهش مي يابد.
روغن ذرت نقش بسيار مهمي در از بين بردن كلسترول بد خون يا ليپوپروتئين با چگالي كم دارد. تركيبات موجود در اين روغن باعث تجزيه اسيدهاي چرب امگا 3 و جايگزيني ليپوپروتئين هاي با چگالي كم مي شود. خوردن روغن ذرت همچنين باعث كاهش ليپوپروتئين با چگالي كم در پلاسما خواهد شد. اين خواص روغن ذرت در برابر كلسترول بد خون مي تواند به طور قابل توجهي خطر گرفتگي عروق را كاهش دهد و خطر حمله قلبي را كاهش دهد.
مراقبت از پوست و چشم
ذرت زرد منبع خوبي از β-كاروتن است كه ويتامين A را در بدن تشكيل مي دهد. مصرف بيش از حد ويتامين A مي تواند باعث مسموميت با ويتامين شود و صدمات زيادي به بدن وارد كند ، اما β-كاروتن با توجه به نياز بدن انسان مي تواند به ويتامين A تبديل شود بنابراين ، دريافت ويتامين A از طريق β-كاروتن يك روش ايده آل است.
ويتامين A نقش بسيار مهمي در سلامت چشم و بينايي صحيح دارد ، براي سلامت پوست و سيستم ايمني بدن بسيار ضروري است.
مديريت ديابت
مطالعات نشان داده است كه خوردن ذرت غلات كامل با كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 ارتباط دارد و به دليل وجود مواد شيميايي گياهي ، مي تواند به كنترل اين ديابت شيرين وابسته به انسولين كمك كند. مواد شيميايي شيميايي همچنين مي توانند از فشار خون بالا جلوگيري كرده و خطر فشار خون بالا را كاهش دهند.
خصوصيات ذرت آب پز شده
برخي تصور مي كنند ذرت آب پز داراي خصوصيات بيشتري نسبت به ذرت بو داده است ؛ واقعيت اين است كه انواع ذرت آب پز ، به شرطي كه هيچ ماده افزودني مضر به آن اضافه نشود و حالت اصلي دانه حفظ شود ، تأثير كمي بر خصوصيات آن دارد. بنابراين ، اين شما هستيد كه تصميم مي گيريد چگونه ذرت خود را براي طعم دادن آماده كنيد.
چه نوع ذرت را بايد انتخاب كنيم؟
همانطور كه قبلاً ذكر شد ، ذرت سفيد و ذرت رايج ترين و شناخته شده ترين نوع ذرت هستند ، اما اين دو نوع نيز از نظر كاربرد به سه دسته ذرت شيرين ، ذرت آردي و ذرت بو داده تقسيم مي شوند.
ذرت شيرين: ذرت شيرين رايج ترين ذرت است كه براي بو دادن يا آب بز يا براي غذاهاي مختلف استفاده مي شود. به دست آوردن رنگ سفيد اين ذرت از رنگ ذرت آن راحت تر است و ممكن است اندازه آن كمي كمتر از ذرت آرد باشد. البته رنگ و اندازه ذرت در كشورها و مناطق مختلف بسته به شرايط رشد گياهان متفاوت خواهد بود.
ذرت آردي: ذرت آردي از دو نوع ذرت ديگر بزرگتر است و عمدتا براي پرورش دام و ساير حيوانات استفاده مي شود.ذرت كبابي: ذرت كبابي معمولاً كوچكترين نوع ذرت است و رنگ آن از زرد ، نزديك به نارنجي يا قرمز فراتر مي رود.
شما بايد متناسب با نياز خود نوع ذرت مورد نياز خود را انتخاب كنيد. اگر مي خواهيد از طعم ذرت كبابي يا ذرت آب پز لذت ببريد ، يا آن را به سالادها يا غذا اضافه كنيد ، ذرت شيرين بهترين انتخاب است. اما اگر هدف شما نان تست كردن يا تهيه غذا براي حيوانات است ، ذرت آرد انتخاب بهتري است. ذرت بو داده همانطور كه از نامش پيداست بهترين گزينه براي ذرت بو داده است.
كلمات اخر
ذرت فوايد زيادي براي سلامتي دارد و تركيبات موجود در آن بر عملكرد طبيعي و سلامت بدن تأثير زيادي خواهد گذاشت. ذرت براي جلوگيري از يبوست ، كنترل ديابت ، سلامت قلب و استخوان و مراقبت از چشم و پوست مفيد است.همچنين براي به دست آوردن مواد معدني و افزايش وزن ايده آل است (اگرچه ذرت داراي چگالي كالري متوسطي است). با اين حال ، ذرت فرآوري شده ، مانند شربت ، چيپس سيب زميني و روغن تصفيه شده ، تأثير زيادي بر سلامتي ندارد ، بهتر است ذرت پخته يا بو داده را انتخاب كنيد تا از اين مزايا بهره مند شويد.
منبع:
ncbi.nlm.nih.gov1
ncbi.nlm.nih.gov2
onlinelibrary.wiley.com1
onlinelibrary.wiley.com2
خط تلفن سلامت
1. doi.org
2. doi.org
مجله علمي
كليه محتواي وب سايت به عهده منبع اصلي است و بانك مشاغل اينفوجاب مسئوليتي در قبال مطالب آن ندارد.
منبع :
خواص بي نظيري كه مصرف ذرت براي شما به همراه دارد