شهيد بهشتي ، رئيس مركز تحقيقات ويروس شناسي در دانشگاه علوم پزشكي ، با اشاره به فاصله تزريق دو واكسن كرونا اظهار داشت: به نظر نمي رسد كه طولاني شدن بازه اثربخشي دوز اول را به طور كامل از دست بدهد. در مصاحبه اي با سلام دكتر ، دكتر عليرضا ناجي وي در مورد فاصله …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
فاصله بين تزريق دو دوز واكسنهاي كرونا چقدر است؟
فاصله بين تزريق دو دوز واكسنهاي كرونا چقدر است؟ https://hydoc.ir/فاصله-بين-تزريق-دو-دوز-واكسنهاي-كرون/ https://hydoc.ir/فاصله-بين-تزريق-دو-دوز-واكسنهاي-كرون/#respond سلام دكتر Sat, 12 Jun 2021 04:41:14 0000 رسانه سلامت و دانش است بين تزريق تزريق واكسن كرونا چقدر دو دوز رژيم غفاري يا ليمويي رژيم كتوژنيك و ورزش رژيم ليمويي ني ني سايت سايت رژيم ليمويي سايت ليمويي فاصله كرونا كروناويسروس همه_همه_قابل_كرونا واردات واكسن كرونر واكسن كرونا واكسنهاي وزارت بهداشت https://hydoc.ir/?p=7693
شهيد بهشتي ، رئيس مركز تحقيقات ويروس شناسي در دانشگاه علوم پزشكي ، با اشاره به فاصله تزريق دو واكسن كرونا اظهار داشت: به نظر نمي رسد كه طولاني شدن بازه اثربخشي دوز اول را به طور كامل از دست بدهد. در مصاحبه اي با سلام دكتر ، دكتر عليرضا ناجي وي در مورد فاصله …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
فاصله بين تزريق دو دوز واكسنهاي كرونا چقدر است؟
شهيد بهشتي ، رئيس مركز تحقيقات ويروس شناسي در دانشگاه علوم پزشكي ، با اشاره به فاصله تزريق دو واكسن كرونا اظهار داشت: به نظر نمي رسد كه طولاني شدن بازه اثربخشي دوز اول را به طور كامل از دست بدهد.
در مصاحبه اي با سلام دكتر ، دكتر عليرضا ناجي وي در مورد فاصله تزريق دو دوز از هر نوع واكسن كرونا كه در ايران استفاده مي شود ، گفت: در واكسن اسپوتنيك ، فاصله تزريق دو دوز 21 روز است و ما در ايران دو دوز را در 28 روز معرفي مي كنيم. اما طبق موسسه Gamalia كه واكسن Sputnik را توليد مي كند ، مي توانيم اين فاصله را تا 60 روز ترك كنيم. در واكسن Sinopharm ، فاصله بين دو دوز 28 روز است. طبق اداره غذا و دارو كه از سازنده س askedال كرده است ، ما مي توانيم اين فاصله را تا شش هفته در نظر بگيريم. در واكسن Astraznka ، فاصله دوز دو دوز آن در سراسر جهان 10 تا 12 هفته است و ما دوز دوم اين واكسن را با فاصله سه ماه تزريق مي كنيم كه مطمئناً بهتر است. به دليل مشكل واكسن Astrazenka ، بسته شدن اختلاف بين دو دوز مي تواند مقدار آنتي بادي توليد شده را تا 2.5 برابر افزايش دهد.
وعده چيني ها
وي افزود: بزرگترين نگراني ما واكسن سينوفرم است ، طبق گفته چين ، آنها قرار بود سه ميليون دوز واكسن را به ما تحويل دهند اما متأسفانه آنها به قول خود عمل كردند و واكسيناسيون مردم كمي تأخير داشت.
استفاده از سيستم عاملهاي شبه سينوفرم براي تجويز دوز واكسن. آره يا نه؟
ناجي گفت: “به نظر مي رسد اگر در اين مدت نتوانيم اين واكسن را براي تزريق تهيه كنيم ، يكي از راه حل هاي ما جايگزيني دوز دوم واكسن با واكسن هايي است كه داراي سيستم عامل هاي مشابه هستند ؛ از جمله واكسن هايي مانند بركت. البته ، ما هيچ مدركي در اين زمينه وجود ندارد. اگر ما واكسن هاي مخلوطي را در خارج از كشور و به عنوان مثال با Pfizer و Astrazenka تزريق كنيم ، آنها روي آن كار كرده اند و شواهدي هم درباره آن دارند ؛ زيرا پروتكل فعلي در انگليس و استراليا از آن تشكيل شده است ، با تزريق واكسن Astrazenka يا Pfizer ، مي توانيد يكي از اين دو واكسن را براي دوز دوم تزريق كنيد ، اما ما در اين كشور كار مي كنيم. ما اين كار را انجام نداده ايم.
وي افزود: در هر صورت اگر شرايط به گونه اي شود كه گرفتن مجوز از منابع خارجي براي ما مشكل شود و وعده هاي زيادي را شاهد باشيم ، بايد تعادل برقرار كنيم. به عنوان مثال ، بهترين معادلي كه براي واكسن Sinopharm در ايران داريم يك بركت است ، اما در اينجا دوباره نقش وزارت بهداشت و معاون وزير فناوري و تحقيقات آنقدر مهم است كه اگر بخواهيم اين كار را انجام دهيم ، مجبور هستيم كه اين كار را از گروهي انجام دهيد. يك نمونه انجام دهيد تا ببينيد تزريق واكسن مخلوط چقدر موثر است. آيا اين مناسب است يا خير؟
ناجي ادامه داد: “در حال حاضر ، اگر كشورهاي ديگر واكسن مخلوط تزريق كنند ، وضعيت مشابهي است.” اين به اين معني است كه تعداد واكسن ها كم است ، دسترسي به واكسن ها در سراسر جهان محدود است ، بنابراين آنها سعي مي كنند از پروتكل هاي مشترك جلوگيري كرده و از گزينه هاي موجود خود به طور م effectiveثر استفاده كنند. اما آنها كار مي كنند و تحقيق مي كنند و مطالعه مي كنند و اطلاعات دارند ، اما به نظر مي رسد كه ما بايد كور شويم و بعداً بفهميم وضعيت ما چگونه خواهد بود. اول از همه ، ما مي توانيم يك برنامه آموزشي در اين زمينه تدوين كنيم ، كه با توجه به شرايط امروز دشوار است.
اخبار واكسن زرد
وي با اشاره به انتشار اخبار زرد در زمينه واكسن ها گفت: “يكي از اتفاقات بدي كه در كشور ما رخ داده اين است كه اخبار زرد به راحتي منتشر مي شود و افراد مختلف از جمله كارشناسان و … نمايانگر بسياري از افراد هستند. يك خبر شگفت انگيز براي عموم. “گزارش شده است كه اعتماد عمومي به واكسن تا حدودي كاهش يافته است. ما بايد از اين امر جلوگيري كنيم. بنابراين ، من فكر مي كنم كه در اين صورت ، ما بايد صادقانه اوضاع را به مردم ارائه دهيم و اعلام كنيم كه شرايط به همين دلايل يكسان است. هميشه دو يا سه مسئله بهداشتي وجود ندارد. ما بايد سخت كار كنيم و ببينيم وضعيت ما چگونه فرصت هاي موجود را در نظر مي گيرد. تحقيقات مرحله III در مورد واكسن هاي جدي ما در حال حاضر در حال انجام است. مانند واكسن پاستور كه با كوبا كار مي كند و من اميد زيادي به آن دارم و البته واكسن يك نعمت است. بنابراين راه حل اين است كه به افراد اجازه دهيد در صورت وجود اين مسئله بدانند تا بتوانند وارد يك واكسن جايگزين شوند و سپس ميزان موثر بودن آن را بياموزند.
اگر فاصله تزريق دوز دوم كرونا افزايش يابد ، آيا اثر دوز اول از بين مي رود؟
ناجي با اشاره به احتمال دوز اول واكسن هاي كرونا در صورت شكاف بين دوز دوم گفت: “به راحتي مي توان گفت كه اثربخشي آنها از بين نخواهد رفت ، اما ممكن است كمتر از انتظار ما باشد.” اثر بخشي واكسن ها به نياز تزريق واكسن بستگي دارد. به عنوان مثال ، وقتي درمورد Sinofarm صحبت مي كنيم ، هر چهار هفته دوز دوم دريافت مي كنيد و اين واكسن با طولاني شدن زمان 78٪ م effectiveثر است ، بايد ببينيم كه اين اثربخشي چقدر تغيير مي كند. من فكر نمي كنم اثر تزريق اول كاملاً از بين برود زيرا فاصله بين تزريق دوم طولاني تر است ، اما اثربخشي احتمالاً ضعيف تر خواهد بود.
وي گفت: “ما در جايي هستيم كه بايد اين موارد را درست ياد بگيريم.” اول از همه ، ما بايد واكسينه شويم و اين مسئله را حل كنيم ، با كشورهايي كه در مورد آنها صحبت كرده ايم و با آنها رابطه استراتژيك داريم ، با جديت بيشتري مذاكره كنيم ، اما اگر نتوانيم ، راه حل هاي ديگري داريم. به عنوان مثال ، توانايي استفاده از Barakat براي Sinopharm يا كمك به شركت هاي محلي كه خط توليد Sputnik را در اختيار گرفته و در داخل كشور آن را توليد مي كنند ، توليد را افزايش مي دهد و براي تهيه اين واكسن تلاش بيشتري مي كند. در كشور. هرچه زودتر اين كار را انجام دهيم ، بهتر است.
جايگزيني دوز دوم واكسن با رضايت مردم انجام مي شود
ناجي تاكيد كرد: اگر دوز دوم با واكسن ديگري جايگزين شود ، بايد با رضايت مردم باشد. البته ، من فكر مي كنم اين رضايت را مي توان با صحبت با مردم و توضيح وضعيتي كه به دست آورده ايم ، به دست آورد. نيازي به گفتن نيست كه انكار راه درستي نيست. به عنوان مثال ، انكار مغناطيسي افراد واكسينه شده اشتباه خواهد بود. زيرا اين پديده اي است كه اتفاق مي افتد ، اما به دليل واكسن نيست. ما بايد مي گفتيم كه واكسن به همين دليل نيست ، اما برخي از افراد هستند كه به دلايل مختلف يا به دليل مغناطيسي كه در بدن خود دارند از اين پديده رنج مي برند و ما نبايد اين را انكار كنيم. آنها هنوز بايد صادقانه شرايط را براي مردم توضيح دهند و من فكر مي كنم اگر با مردم صحبت كنيم ، مردم از آن استقبال مي كنند.
وي گفت: “بر اين اساس ، ما تأكيد كرده ايم كه بايد واكسن كرونا را در كشور توليد كنيم.” زيرا وضعيت فعلي ما و البته اوضاع در بسياري از كشورها نشان مي دهد كه اگر شخصي در داخل در زمينه توليد واكسن هاي كرونا كار نكند ، با مشكل روبرو خواهد شد. خوب بود كه ما روي دو يا سه نهاد مناسب خود مانند Pastor ، Rozi و … تمركز كرديم و با مشاركت خارجي توانستيم با بودجه اي بهتر سريعتر به جلو حركت كنيم تا كمتر با اين مشكل روبرو شويم. در هر صورت ، اين وضعيت فعلي ما است و بايد سريعاً راه حلي پيدا شود و راه حل با همان تصميمات است.
ناجي گفت: “ما بايد توليد داخلي اسپوتنيك او را بررسي كنيم و از Octover بخواهيم كه اين كار را سريعتر و با دقت بيشتري انجام دهد.” در همين زمان ، خوشبختانه ، توليد در حال رشد است. توليد پاستوريزورها نيز بايد افزايش يابد تا ما بتوانيم در اسرع وقت توليد بيشتري كرده و از واكسن هاي داخلي خود استفاده كنيم.
وي افزود: از طرف ديگر ، موسسه Rozi واكسن پروتئيني بسيار خوبي دارد كه در حال بررسي است ، اميدواريم هرچه سريعتر وارد فاز سوم شود. ما اميدواريم كه در پايان تابستان در مورد داده ها و اطلاعات مربوط به واكسن هاي خانگي روشن باشيم. در اين صورت مي توانيم واكسيناسيون خود را به خوبي انجام دهيم و انشاالله تا پايان امسال واكسيناسيون كامل در ايران انجام خواهيم داد.
تجربه ايران در زمينه واكسيناسيون گسترده
ناجي تأكيد كرد: ما در ايران تجربه گسترده و سطح بالايي داريم. دو دهه پيش ، در طي دو هفته در كشور خود حدود 30 ميليون نفر را مبتلا به سرخك و سرخچه واكسينه كرديم. بنابراين اينطور نيست كه ما هم اكنون بتوانيم اين كار را انجام دهيم. اگر سطح واكسن هاي ما پايين است ، به اين دليل است كه ما واكسني در دسترس نداريم. اگر واكسني وجود داشته باشد ، بلافاصله آن را انجام خواهيم داد.
انتهاي پيام
.
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
فاصله بين تزريق دو دوز واكسنهاي كرونا چقدر است؟