به نقل از جوزف برنل در كتاب خود ، سياست خارجي اتحاديه اروپا در گاوچرانها 19 ، اظهار داشت: “امروز برجام از بسياري از مناطق تحت فشار است.” من متقاعد شده ام كه اقدامات براي حفاظت از آن حداقل به دو دليل لازم نيست بلكه ضروري است: اول اينكه 12 سال طول كشيد تا جامعه …
بورل: برجام جايگزيني نخواهد داشت https://titr-news.ir/2021/03/بورل-برجام-جايگزيني-نخواهد-داشت/ تيتر نيوز Sat, 20 Mar 2021 20:14:26 0000 عمومي https://titr-news.ir/2021/03/بورل-برجام-جايگزيني-نخواهد-داشت/ به نقل از جوزف برنل در كتاب خود ، سياست خارجي اتحاديه اروپا در گاوچرانها 19 ، اظهار داشت: “امروز برجام از بسياري از مناطق تحت فشار است.” من متقاعد شده ام كه اقدامات براي حفاظت از آن حداقل به دو دليل لازم نيست بلكه ضروري است: اول اينكه 12 سال طول كشيد تا جامعه …
در اين كتاب ، بورل استدلال مي كند كه برجام فقط يك “پيروزي نمادين” نيست. وي نوشت: “برجام فقط يك پيروزي نمادين نيست.” اين توافق نامه به وعده هاي خود عمل كرد و جواب داد. “آژانس بين المللي انرژي اتمي (آژانس بين المللي انرژي هسته اي) از ژانويه 2016 تا ژانويه 2016 به طور مداوم در 15 گزارش نظارت تأييد كرده است كه ايران به دليل دسترسي بي نظير خود به تعهدات خود در توافق نامه عمل كرده است. پذيرفته شده است.”
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در ادامه خاطر نشان كرد كه جمهوري اسلامي ايران علي رغم خروج ايالات متحده از برجام ، اين توافق نامه را به مدت 14 ماه كاملاً اجرا كرد.
در 7 مه سال 1397 ، ايالات متحده تعهدات خود را تحت شوراي امنيت سازمان ملل نقض كرد.
ايران به شدت به تعهدات خود در توافق هسته اي ظرف يك سال پس از خروج آمريكا پايبند بود و به كشورهاي اروپايي وعده داد كه اثرات اين خروج به آنها اجازه مي دهد تا به تعهدات خود عمل كنند.
يك سال بعد ، وقتي دولت هاي اروپايي نتوانستند به وعده هاي خود عمل كنند ، تهران اعلام كرد كه مطابق مفاد توافق هسته اي در چندين مرحله از تعهدات خود در توافق هسته اي كاسته خواهد شد.
از آن زمان ايران گفته است كه به مجازات كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در مورد غني سازي اورانيوم و سانتريفيوژهاي پيشرفته ملزم نيست. تهران كار بر روي غني سازي اورانيوم متالورژي را از سر گرفت
ايران اخيراً اعلام كرد كه مناقصه پيشنهاد پروتكل اضافي را در تاريخ 26 مارس به حالت تعليق در مي آورد. اين اقدام مطابق با قانوني است كه توسط مجلس شوراي اسلامي ايران تصويب شده و متحدان ايران را در بورژوا ملزم به لغو تحريم ها و محافظت از منافع اسلامي ايران مي كند. مواد 26 و 36 بورژوا.
در اين كتاب ، بورل خاطرنشان كرده است كه ايران از زمان خروج ايالات متحده از برجام ، توافقنامه را كاملاً اجرا كرده است. “اگرچه از سرگيري تحريم هاي آمريكا به وضوح تأثير منفي بر اقتصاد و مردم ايران داشته است ، اما تهران تا 14 ماه ديگر به اين توافق پايبند بوده است.” اما اكنون ، ايران بار ديگر در حال جمع آوري مقادير خطرناك اورانيوم غني شده و كسب دانش جديد هسته اي است. “بورژوا خسته است ، و ترسهاي قديمي دوباره در حال افزايش است.”
در بخشي ديگر از كتاب ، جوزف بورل گفت كه تمام اقدامات لازم را براي حفظ بورژوا در ازاي هماهنگ كننده بورژوا انجام خواهد داد.
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نوشت: “من به همه موافقان به اين توافق نامه ادامه خواهم داد و به طور كلي با جامعه جهاني كار خواهم كرد.” “ما به همه اقدامات ممكن براي تأمين و اطمينان از دستيابي به آنچه پنج سال پيش به دست آورديم ، ادامه خواهيم داد.”
در بخش ديگري از كتاب ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا هشدار داد كه اگر بورژوا از دست برود ، جامعه جهاني فرصت نظارت بر برنامه هسته اي ايران را از دست خواهد داد.
“توجه به اين نكته مهم است كه برنامه هسته اي ايران در دست بررسي است و ماهيت صلح آميز آن دائماً در حال آزمايش است.” با تشكر از بازرسي هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي ، ما اطلاعات زيادي درباره برنامه هسته اي ايران ، حتي در شرايط فعلي ، مي دانيم. “اگر اين توافق نامه از بين برود ، ما اين اطلاعات را از دست خواهيم داد و دو دهه بعد به عقب باز خواهيم گشت.”
جوزف بورل از برجام به عنوان بخش اصلي “معماري منتشر نشده” جهان ياد كرد و خواستار اجراي آن توسط همه طرف ها از جمله ايران شد. وي همچنين تأكيد كرد كه ايران بايد بتواند از مزاياي اقتصادي مندرج در توافقنامه اقتصادي برخوردار شود.
بورل گفت: “من شديداً معتقدم كه برجام بخش مهمي از معماري عدم افشاي اطلاعات است و از اين رو از همه طرفها مي خواهم كه تعهد خود را نسبت به اجراي كامل اين توافق حفظ كنند.”
وي افزود: “در ازاي اين كار ، ايران بايد كاملاً به تعهدات خود پايبند باشد ، اما بايد بتواند منافع اقتصادي پيش بيني شده در توافق نامه را نيز بدست آورد.” در اروپا ، ما سياست خارجي ايالات متحده را داريم. انتظارات قانوني تجارت ايران با گام برداشتن در جهت محافظت از شركت هاي ما در برابر تحريم ها. “
دولت جديد ايالات متحده به رهبري جو بايدن ، اگرچه تصديق مي كند كه سياست فشار حداكثر شكست خورده است ، اما گفته است كه ايالات متحده آن را دوباره به برجام بازگرداند. جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده است كه شرط بازگشت ايالات متحده به شوراي امنيت سازمان ملل متحد لغو بدون قيد و شرط است و شرايط كليه تحريم هاي اعمال شده عليه ايران توسط دولت ايالات متحده مجدداً اعمال يا اعمال شده است. همچنين مربوط به آن است.
از سوي ديگر ، دولت بايدن گفته است كه شرط بازگشت به بورژواز خروج ايران از اقدامات مخرب است كه تهران در پاسخ به خروج آمريكا از برجام و عدم تحقق وعده هاي خود وضع كرده بود. احزاب اروپايي
جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده است كه ايالات متحده براي بازگشت به بورژوا عجله اي ندارد و واشنگتن به دليل نقض يك جانبه آن ، عجله اي براي اجراي توافقنامه ندارد.
مقامات دولت بايدن در بيانيه هاي مشابه به مقامات دولت ترامپ عدم موفقيت در سياست حداكثر فشار را تأييد كرده و گفته اند كه آنها مي خواهند از بازگشت به برجام به عنوان بستري براي “تقويت و طولاني شدن” توافق استفاده كنند. دولت بايدن گفت كه جزئيات بخش “توافق نامه گسترده تر” با ايران را شرح مي دهد ، بنابراين نياز به يادآوري و حل اختلافات با ايران بر سر فعاليت هاي منطقه اي است.
جوزف بورل همچنين در كتاب خود ابراز اميدواري كرد كه حفظ شوراي امنيت سازمان ملل زمينه را براي گفتگو با ايران در زمينه هاي ديگر فراهم كند.
“اتحاديه اروپا تلاش هاي خود را براي ايجاد پل ها و كاهش اختلافات بين تمام طرف هاي درگير افزايش مي دهد.” وي افزود: “من معتقدم اگر ما بتوانيم شوراي امنيت سازمان ملل را حفظ كنيم و از اجراي كامل آن اطمينان حاصل كنيم ، اين مبنايي براي پيشبرد ساير نگراني هاي مشترك از جمله مباحث مربوط به امنيت منطقه خواهد بود.”
وي افزود: “ما بايد به جنبش هاي مثبت تر برويم.” وقتي زمان آن فرا رسيد ، ما بايد آماده انجام اين توافق باشيم. “اتحاديه اروپا آماده انجام اين كار است ، اما اولين قدم حفظ كل توافق به شكل كنوني است.”