به گفته محققان ، منبع آب كارستي از طريق بارندگي و هجوم آب از سنگ آهك و غارهاي كوهستان تأمين مي شود ، اما به دليل كاهش 53 درصدي بارندگي. در كشور دور از انتظار نيست كه از اين منابع تجديدپذير بهره برداري شود. منابع به دليل كمبود آب باعث كاهش مديريت منابع و برداشت …
سرنوشت تلخ آبهاي زيرزميني در انتظار آبهاي ژرف؟! https://titr-news.ir/2021/09/سرنوشت-تلخ-آبهاي-زيرزميني-در-انتظار/ تيتر نيوز Sun, 05 Sep 2021 02:23:38 0000 اقتصادي https://titr-news.ir/2021/09/سرنوشت-تلخ-آبهاي-زيرزميني-در-انتظار/ به گفته محققان ، منبع آب كارستي از طريق بارندگي و هجوم آب از سنگ آهك و غارهاي كوهستان تأمين مي شود ، اما به دليل كاهش 53 درصدي بارندگي. در كشور دور از انتظار نيست كه از اين منابع تجديدپذير بهره برداري شود. منابع به دليل كمبود آب باعث كاهش مديريت منابع و برداشت …
به گفته محققان ، منبع آب كارستي از طريق بارندگي و هجوم آب از سنگ آهك و غارهاي كوهستان تأمين مي شود ، اما به دليل كاهش 53 درصدي بارندگي. در كشور دور از انتظار نيست كه از اين منابع تجديدپذير بهره برداري شود. منابع به دليل كمبود آب باعث كاهش مديريت منابع و برداشت غيرقانوني مي شود و ما نبايد از ديدن 2 چاه آب كارستي در دشت سيستان خوشحال باشيم.
به گزارش تيتر نيوز24 درصد آب آشاميدني در ايران به دليل خرابي شبكه هدر مي رود و 11 درصد از اين منابع به دليل آبياري فضاهاي سبز هدر مي رود. تعداد استانهايي كه داراي “تنش شديد آبي” در طبقه بندي استانهاي ايران هستند در دو سال گذشته تقريباً دو برابر شده است.
در سالهاي 1992-1991 ، 7 استان در ايران تحت “تنش آبي” ، 20 استان تحت “تنش آبي” و 4 استان “قابل تحمل” بودند و هيچ استان مرطوب و پياده روي نداشتند. در شرايط عادي.
پايش منابع آبي كشور از آنلاين تا اسفند 93 نشان مي دهد كه 13 استان در ايران به عنوان مناطق تنش زا طبقه بندي مي شوند و 11 استان ، در استان هاي شمالي مانند اردبيل ، مازندران و گيلان براي آب مبارزه مي كنند.
در دو سال گذشته ، 6 استان وارد فشار قوي شده اند و 7 استان “بوشهر” ، “خراسان جنوبي” ، “سيستان و بلوچستان” ، “فارس” ، “كرمان” ، “هرمزگان” و “يزد” در رده استانهاي تحت پوشش هستند
در سال 2013 ، م Instituteسسه منابع جهاني به عنوان بيست و چهارمين كشور جهان از نظر تنش آبي معرفي شد و آنها هشدار دادند كه آب به دليل كمبود آب در خطر جدي است.
در اينجا اخبار مربوط به بحران آب ايران است كه حدود 10 سال پيش اعلام شد و دليل اين بحران آب موضع كشور در مورد آب و هواي خشك و مديريت ناكارآمد منابع آب است.
تصويب مديريت سنتي آب منجر به بحران آب در ايران شد. از آنجا كه سيستم سنتي 50 درصد آب آشاميدني شهرها و روستاها را به آلوده تبديل مي كند و در حالي كه تنها 15 درصد از ايران زير كشت كشاورزي است ، 92 درصد از آب كشور براي كشاورزي ، تنها 7 درصد براي مصارف خانگي و 1 درصد استفاده مي شود. براي مصرف داخلي مصرف صنعتي آمده است.
طبق آمار ، كشاورزي تنها 10 of از توليد ملي را تشكيل مي دهد ، در حالي كه 92 water آب كشور مصرف مي شود ، كه به دليل استفاده از منابع آب زيرزميني در ايالات متحده است. اين منطقه ، شرايط زندگي كشور ، به ويژه در استانهاي مركزي و جنوبي بدتر شده است.
طبق اطلس خطرات آب ، 12 كشور از 17 كشور داراي نمره بين 4 تا 5 و با بحران هاي شديد روبرو هستند در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا (MENA) قرار دارند.
در اين رتبه بندي كه بر اساس “شاخص بحران اصلي آب” تهيه شده است ، قطر با امتياز 4.97 در ميان كشورهاي برتر مواجه با بحران آب قرار دارد و پس از آن لبنان با امتياز 4.82 قرار دارد. در رتبه دوم
ايران با نمره 4.57 رتبه سوم را دارد و از سه بخش كشاورزي ، مسكن و صنعت ، بخش داخلي با نمره 4.6 بيشترين نقش را در اين مكان ايراني ايفا كرده است.
بر اساس گزارشات ، استان البرز با داشتن نمره كامل 5 در شاخص بحران آب ، بحراني ترين وضعيت را در بين تمام استان هاي كشور دارد و از بين بيش از 3000 شهر مورد بررسي ، در بين 34 رتبه 34 قرار گرفته است.
پس از البرز ، استانهاي “قزوين” ، “تهران” ، “مركزي” و “همدان” با امتياز 4.99 در رتبه دوم قرار دارند. رتبه بندي استانهاي ديگر با شدت بحران آب در محدوده پنجم تا سوم به شرح زير است:
گلستان ، خراسان شمالي ، خراسان رضوي ، سمنان ، ايلام ، مازندران ، لرستان ، اصفهان ، قم ، كهگيلويه و بويراحمد ، زنجان ، فارس ، چهارمحال و بختياري ، خوزستان ، كرمانشاه ، كرمان ، هرمزگان ، كردستان ، يزد ، خراسان جنوبي ، سيستان و بلوچستان ، بوشهر ، آذربايجان شرقي ، آذربايجان غربي ، گيلان و در نهايت اردبيل كه داراي نمره 2.86 است ، با كمترين شدت بحران آب در كشور روبرو هستند.
گزارش ديگري توسط مركز تحقيقات مجلس ارائه شد كه تنش آب در استانهاي “اصفهان” ، “هرمزگان” ، “سيستان و بلوچستان” ، “اردبيل” ، “فارس” ، “مركزي” و “خراسان رضوي” و درصد اعلام پركردن سدها در كشور 58 درصد اعلام شد.
تركيب اين دو عدد نسبت به كمبود آب در سال جاري و سال آينده هشدار داده است.
اين كمبود آب اثراتي مانند رانش زمين را به دنبال داشته است كه محققان از 31 استان ، 29 استان و تمام دشتهاي كشور معتقدند در خطر غرق شدن هستند.
اكنون وقتي مردم اين كشور با بحران كمبود آب مواجه مي شوند ، به ويژه در فصل گرم سال ، محققان در مورد وجود آب كارستي صحبت مي كنند كه برخي از آنها مي گويند اما به دليل عدم مديريت منابع به كشورهاي همسايه منتقل مي شود.
تلاش براي يافتن مكاني نادر به نام “كارست”
“كارست” پديده اي در پوسته زمين است كه شكل هاي متفاوتي از جمله دهانه ها و غارها در سطح و زير زمين دارد. اين در اثر شكستگي و ضعف سنگ ايجاد مي شود ، در نتيجه يك سيستم آب داخلي وجود دارد.
بيش از 11 درصد از مساحت كل شامل سنگ هاي كربناته است كه به دليل درزها ، ترك ها و تخريب در دوره هاي زمين شناسي ، داراي فضاها و حفره هايي به نام “كارست” است و آب در آنها جمع مي شود. اين سنگ ها ، “آب كارستي” يا عميق ناميده مي شوند. اب.
بيش از 25 درصد از جمعيت جهان مستقيماً در مناطق كارستي زندگي مي كنند يا آب آشاميدني خود را از منابع كارستي دريافت مي كنند ، كه برخلاف منابع آب بالا ، ايران و ساير كشورها را در دسترس قرار مي دهد. مانند چين ، ايالات متحده ، استراليا و صربستان بسيار آسيب پذير. كلمه شكسته ، آنها آب كارستي هستند.
بسياري از كشورهايي كه داراي آب كارستي هستند 30 تا 40 درصد از مصرف آب آشاميدني خود را از آب كارستي دريافت مي كنند تا بتوانند از مزاياي استفاده از چنين آبي مانند تامين آب آشاميدني ، كاهش سطح آب در آب و دريافت تجديدپذير خوب بهره مند شوند. اب. علم شيمي.
به عنوان مثال ، استانهاي سيستان و بلوچستان به عنوان نمادي از بحران كمبود آب در تمام فصول نشان داده مي شوند. خشكسالي درياچه هامون به دليل خشكسالي هاي پي در پي و عدم دسترسي به آب ايران از طريق رودخانه هيرمند از افغانستان ، مردم اين استان را به دليل افزايش دما به دليل افزايش دما با بحران كمبود آب مواجه كرده است. بحران هايي كه منجر به چالش هاي زيست محيطي مانند رانش زمين و طوفان شده است.
دو راه براي خروج از اين بحران وجود دارد: “مديريت مصرف آب” و “معرفي منابع جديد”. بدون آب ، ممكن است در مورد مديريت مصرف آب به راحتي صحبت شود ، اما م effectiveثر نخواهد بود.
بر اين اساس ، محققان سازمان زمين شناسي و معاون علم و فناوري تحقيقات گسترده اي را در زمينه شناسايي منابع آب كارستي انجام داده اند كه در نهايت ، با همكاري شركت هاي دانش بنيان ، با همكاري موفق به شناسايي آبهاي عميق دره سيستان شد.
در اين مطالعات ، با حضور متخصصان و بر اساس آخرين استانداردهاي بين المللي ، آنها با موفقيت منابع كارستي را در استان سيستان و بلوچستان و سپس آب يافته اند. جنوب سيستان با عمق 3000 متر حفاري كرد اين چشمه مي تواند 1500 متر مكعب آب در روز توليد كند.
پس از بهره برداري از اين چاه ، گروه در اواخر سال 2009 كار را حفاري كرد چاه 2 سيستان از نزديك 1 چاه شروع به كار كرد و ظرف 2 ماه در عمق 1880 متري كار مي كرد آنها به چاه آرتزين رسيدند. اين موفقيت به محققان امكان آزمايش ، توليد و شناسايي مخازن تعيين شده را داده است.
در چاه صنايع دستي ، آب مجبور مي شود بدون نياز به نيروي اضافي از چاه در حالت تعادل ثابت آب (فشار هيدرواستاتيك) خارج شود. اين فشار ناشي از خروجي چاه است كه در زير منبع منبع قرار دارد.
بر اساس يك گزارش ، چاه سيستان 2 مي تواند 5000 متر مربع آب توليد كند.
آب كارستي از رويا به واقعيت
اكنون روياي يافتن و يافتن منبع آب ديگري به نام آب كارستي در كشور به واقعيت تبديل شده است.
به گفته دكتر منافذ وارد غارهاي كوهستاني مي شوند و اين منابع اطلاعات بازيافت مي شوند.
با اين حال ، در مورد ايران در كمربند خشك ، با كاهش مداوم بارندگي مواجه است ، بنابراين به گفته رئيس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران توسط سازمان هواشناسي ، ميزان بارندگي از ابتداي مهرماه گذشته سال در استانهاي باراني مانند گيلان و مازندران 23 درصد و 17 درصد كاهش يافته است. وضعيت در شرق كشور بدتر است ، زيرا گلستان ، 38 درصد ، سمنان ، 39 درصد ، خراسان رضوي ، 47 درصد ، خراسان جنوبي ، 46 درصد و خراسان شمالي 36 درصد بارندگي كمي دارند.
در تهران ، 211.4 ميلي متر باران از ابتداي سال بارندگي باريده است كه 44 ميلي متر كمتر از حد معمول است. اين بدان معناست كه با كاهش 17 درصدي بارندگي در اين استان مواجه هستيم.
صادق ضياييان ، مديركل سنجش و هشدار اين سازمان گفت: به طور كلي وضعيت بحران و تنش آب در استان هاي كشور افزايش يافته است. سازمان هواشناسي ، بارندگي در كل كشور نسبت به آن 53 درصد كاهش يافته است. به مدت دار و 52 درصد نسبت به بلند مدت. سالانه حدود 38 درصد كاهش مي يابد.
بر اساس آمارهاي منتشر شده از سوي سازمان هواشناسي وضعيت بارندگي در استانهاي كشور از ابتداي سال آبي تا 11 ارديبهشت ماه امسال به شرح زير است:
با وجود ميزان بارندگي و تغييرات آب و هوايي در كشور ، دور از انتظار نيست كه سطح آب اين چشمه با انتشار آب كارستي كنترل نشده كاهش يابد. به همين دليل است كه متخصصان اين حوزه تأكيد كرده اند كه با افزايش اين منابع آب زيرزميني ، ما نبايد از اين منابع آبي خوشحال باشيم ، بلكه بايد منابع آب را به صورت سازمان يافته مديريت كنيم.
آنها معتقدند كه حتي عدم كنترل آبهاي عميق ، مانند عدم كنترل آبهاي زيرزميني ، باعث احياي زمين نمي شود ، اما به دليل افزايش مصرف فعلي ، اين منابع به زودي در سايه باران كم پايان مي يابند.
انتهاي پيام