بسياري از غذاها ، به ويژه محصولات لبني ، اكنون برچسب “پروبيوتيك” دارند. اگرچه بسياري از مردم با خواص پروبيوتيك ها آشنايي ندارند ، اما اين غذاها را مي خرند و حتي برخي از آنها بدون اطلاع كامل از كاربرد كپسول هاي پروبيوتيك از آنها استفاده مي كنند. بنابراين ، در اين مقاله قصد داريم …
منبع :
پروبيوتيك چيست و چه خواصي دارد؟
پروبيوتيك چيست و چه خواصي دارد؟ https://ijmarket.com/blog/پروبيوتيك-چيست-و-چه-خواصي-دارد؟/ https://ijmarket.com/blog/پروبيوتيك-چيست-و-چه-خواصي-دارد؟/#respond ايجي ماركت Sun, 22 Aug 2021 23:45:30 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/پروبيوتيك-چيست-و-چه-خواصي-دارد؟/
بسياري از غذاها ، به ويژه محصولات لبني ، اكنون برچسب “پروبيوتيك” دارند. اگرچه بسياري از مردم با خواص پروبيوتيك ها آشنايي ندارند ، اما اين غذاها را مي خرند و حتي برخي از آنها بدون اطلاع كامل از كاربرد كپسول هاي پروبيوتيك از آنها استفاده مي كنند. بنابراين ، در اين مقاله قصد داريم …
منبع :
پروبيوتيك چيست و چه خواصي دارد؟
بسياري از غذاها ، به ويژه محصولات لبني ، اكنون برچسب “پروبيوتيك” دارند. اگرچه بسياري از مردم با خواص پروبيوتيك ها آشنايي ندارند ، اما اين غذاها را مي خرند و حتي برخي از آنها بدون اطلاع كامل از كاربرد كپسول هاي پروبيوتيك از آنها استفاده مي كنند. بنابراين ، در اين مقاله قصد داريم بررسي كنيم كه نظر جديدترين اطلاعات پزشكي در مورد استفاده از پروبيوتيك ها چيست و اين مواد چه فوايدي براي سلامتي بدن دارند. مراقب مجله پزشكي Apple Health باشيد.
پروبيوتيك چيست؟
پروبيوتيك ها باكتري هاي زنده مفيد و قارچ هاي تك سلولي هستند كه به طور طبيعي در دستگاه گوارش ، به ويژه روده كوچك زندگي مي كنند. ما به طور كلي باكتري ها را عامل بيماري زا مي دانيم ، اما بدن انسان نيز مملو از باكتري هاي مفيد است و پروبيوتيك ها باكتري هاي مفيد يا مفيدي در بدن انسان هستند كه به سلامت دستگاه گوارش كمك مي كنند.
منابع طبيعي پروبيوتيك ها معمولاً لبنيات و ميوه ها هستند ، اما امروزه در مكمل هاي پودري ، كپسول هاي مكمل يا برخي غذاهاي فرآوري شده مانند ماست نيز يافت مي شوند. در قسمت هاي بعدي در مورد مكمل هاي پروبيوتيك بيشتر صحبت خواهيم كرد.
حقايق مربوط به استفاده از آنتي بيوتيك ها بسيار گويا است. سالانه 26.904 ميليون درمان آنتي بيوتيكي در كلينيك ها تجويز مي شود. در ايالات متحده ، حدود 35 درصد از بزرگسالان مشكلات گوارشي دارند و حدود 25 درصد از زنان نيز پس از مصرف آنتي بيوتيك ها مشكلات واژن را تجربه مي كنند.
روده انسان حاوي انواع زيادي باكتري (مفيد ، مضر يا خنثي) است و دستگاه ادراري و واژن نيز داراي انواع خاصي از باكتري هاي مفيد هستند. براي جلوگيري از بيماري ، ايجاد تعادل بين باكتري ها ، به ويژه در دستگاه گوارش مهم است. طبق تحقيقات انجمن هاي معتبر علمي و پزشكي از جمله كلينيك كليولند در ايالات متحده ، استفاده از پروبيوتيك ها معتبرترين راه براي جلوگيري از عوارض گوارشي پس از استفاده از آنتي بيوتيك ها است.
انواع پروبيوتيك ها
به طور كلي ، دو گونه باكتري و يك گونه قارچ تك سلولي منبع اصلي پروبيوتيك ها هستند و پروبيوتيك ها به سه دسته زير تقسيم مي شوند:
لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس
لاكتوباسيل ها شناخته شده ترين گونه هاي باكتري پروبيوتيك هستند و معمولاً در ماست و غذاهاي تخمير شده يافت مي شوند. لاكتوباسيلوس مي تواند در موارد اسهال يا سوء هاضمه به دليل عدم تحمل لاكتوز مفيد باشد.
باكتري هاي بيفيد
اين نوع باكتري در محصولات لبني و غذاهاي تخمير شده مانند ماست و كيمچي وجود دارد. اين پروبيوتيك ها به ويژه در تسكين علائم سندرم روده تحريك پذير (IBS) مثر هستند.
ساكاروميسس بولاردي
Saccharomyces bulardii يك قارچ تك سلولي (مخمر) است كه مي تواند در ايجاد تعادل باكتريايي (فلورا) مخاط بدن انسان ، از جمله مخاط دستگاه گوارش و واژن بسيار مثر باشد.
نقش پروبيوتيك ها در پيشگيري و بهبود علائم بيماري
پروبيوتيك ها به بازسازي و توسعه باكتري هاي مخاطي مفيد ، به ويژه در روده ها كمك مي كنند. اگر تعادل باكتري ها در روده مختل شود ، اختلال عملكرد روده ايجاد مي شود كه مي تواند منجر به آكنه ، حساسيت غذايي ، خستگي شديد ، افسردگي ، سردرد و بيشتر اسهال مزمن شود.در افراد سالم ، ميزان باكتري هاي مفيد در روده غالب است. اين باكتري ها همچنين در توليد برخي ويتامين ها (مانند ويتامين K) و اسيدهاي آلي نقش دارند.
از طرف ديگر باكتري هاي مضر مي توانند تركيبات سمي و سرطان زا توليد كنند. بنابراين ، اگر باكتري هاي مضر در روده غالب شوند ، نه تنها تركيبات لازم توليد نمي شود ، بلكه تعداد تركيبات مضر نيز افزايش مي يابد.
فلور روده طبيعي (فلور روده) حاوي ميكروارگانيسم هايي است كه به طور طبيعي در دستگاه گوارش زندگي مي كنند و همچنين به سلامت ميزبان كمك مي كنند. اين ميكروارگانيسم ها به آنتي بيوتيك ها بسيار حساس هستند و سريع مي ميرند.
اين امر به ويژه در مورد مصرف آنتي بيوتيك هاي قوي يا طولاني مدت ، به ويژه براي افراد در معرض خطر ، از جمله كودكان ، افراد مسن يا افرادي كه داراي بيماريهاي زمينه اي هستند ، بسيار مهم است. با ايجاد اختلال در فلور طبيعي روده ، باكتري هاي فرصت طلب به سرعت تكثير مي شوند و مي توانند باعث بيماري هايي مانند اسهال مزمن پس از مصرف آنتي بيوتيك ها شوند. اين امر در مورد تعادل باكتري ها در فلور واژن نيز صدق مي كند. از بين رفتن باكتري هاي مفيد داخل واژن باعث رشد و تكثير باكتري هاي فرصت طلب و ايجاد بيماري هاي عفوني و قارچي واژن پس از استفاده از آنتي بيوتيك ها مي شود.
ساده ترين راه براي جلوگيري از عفونت استفاده از آنتي بيوتيك ها به همراه پروبيوتيك ها و آنتي بيوتيك ها براي حفظ فلور طبيعي روده ها ، واژن و ساير مخاط داخلي است.
برخي از بيماري هايي كه تحت تأثير پروبيوتيك ها قرار مي گيرند عبارتند از: سندرم روده تحريك پذير (IBS) ، بيماري التهابي روده ، تورم مخاط روده بزرگ ، اسهال عفوني حاد ناشي از ويروس ها ، باكتري ها يا انگل ها و اسهال مزمن به دليل استفاده از آنتي بيوتيك هاي گسترده طيف وسيعي از درمان ها
مصرف پروبيوتيك ها همچنين مي تواند به بهبود اختلالات پوستي مانند اگزما ، جلوگيري از آلرژي غذايي ، سلامت ادرار و واژن ، سلامت دهان و افزايش جذب مواد معدني و ويتامين ها كمك كند. محققان در حال تحقيق درباره پروبيوتيك ها براي كنترل ، پيشگيري و درمان برخي بيماري ها هستند.
اگر آنتي بيوتيك مصرف مي كنيد ، پروبيوتيك مصرف كنيد.
حقايق مربوط به استفاده از آنتي بيوتيك ها بسيار گويا است. سالانه 26.904 ميليون درمان آنتي بيوتيكي در كلينيك ها تجويز مي شود. در ايالات متحده ، حدود 35 درصد از بزرگسالان مشكلات گوارشي و حدود 25 درصد از زنان پس از مصرف آنتي بيوتيك مشكلات واژينال را تجربه مي كنند.
روده انسان حاوي انواع زيادي از باكتري ها (مفيد ، مضر يا خنثي) است و دستگاه ادراري و واژن نيز داراي انواع خاصي از باكتري هاي مفيد هستند كه در پيشگيري از بيماري ها و ايجاد تعادل باكتري ها به ويژه در دستگاه گوارش مهم هستند. طبق تحقيقات انجمن هاي معتبر علمي و پزشكي از جمله كلينيك كليولند در ايالات متحده ، استفاده از پروبيوتيك ها معتبرترين راه براي جلوگيري از عوارض گوارشي پس از استفاده از آنتي بيوتيك ها است.
عوارض جانبي پروبيوتيك ها
غذاهاي پروبيوتيك به طور كلي براي اكثر افراد جامعه بي خطر است ، اما افرادي كه داراي مشكلات ايمني يا بيماريهاي حاد يا خاص هستند بايد به پزشك مراجعه كرده و از نزديك بررسي كنند.
عوارض جانبي شايع پروبيوتيك ها شامل ناراحتي معده ، اسهال و نفخ در چند روز اول استفاده است.افرادي كه داروهاي رقيق كننده خون مانند وارفارين مصرف مي كنند بايد در مورد مصرف پروبيوتيك ها با پزشك خود مشورت كنند.
مكمل هاي پروبيوتيك
علاوه بر غذا ، امكان مصرف پروبيوتيك ها از طريق مكمل هاي آنها نيز وجود دارد. در حال حاضر پودرها و كپسول هاي پروبيوتيك رايج ترين انواع پروتئين هاي پروبيوتيك هستند. در مورد كپسول هاي پروبيوتيك يا ساير اشكال اين مكمل ها ، بهتر است با يك متخصص مشورت كنيد ، زيرا در صورت استفاده بيش از حد ، ممكن است عوارض جانبي كپسول هاي پروبيوتيك را تجربه كنيد. اين عوارض مي تواند شامل ناراحتي هاي گوارشي ، سردرد و برخي واكنش هاي ناخوشايند در بدن باشد.
به طور كلي ، ميوه ها و محصولات لبني مي توانند نيازهاي پروبيوتيكي همه را برآورده كنند و كپسول هاي پروبيوتيك و ساير انواع مكمل ها محدود هستند. خوردن غذا همچنين مي تواند شما را از عوارض جانبي كپسول هاي پروبيوتيك محافظت كند. اگرچه اين عوارض جانبي بسيار نادر است ، توصيه مي شود هنگام مصرف مكمل پروبيوتيك با پزشك يا متخصص مراقبت هاي بهداشتي خود مشورت كنيد.
آخرين كلمه
اميدواريم اين مقاله كه در آن سعي كرده ايم فوايد و عوارض جانبي پروبيوتيك ها را بررسي كرده و نحوه تاثير اين مواد بر بدن را مورد توجه شما قرار دهد. ممكن است بيشترين ميزان پروبيوتيك ها را از طريق غذا و همچنين محصولات حاوي پروبيوتيك مصرف كنيد ، اما در برخي موارد پزشكان مكمل هاي غذايي حاوي پروبيوتيك ها را نيز براي برخي درمان ها توصيه مي كنند. عوارض جانبي پري بيوتيك ها معمولاً بسيار محدود است ، اما در برخي افراد استفاده از اين مواد مي تواند با سردرد يا برخي اختلالات دستگاه گوارش همراه باشد.
دكتر محبوبه مشايخيداروساز
منابع:
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions
http://www.webmd.com/digestive-disorders
تمام مطالب موجود در سايت به عهده منابع اوليه است و بانك مشاغل Infojab هيچ مسئوليتي در قبال محتوا ندارد.
منبع :
پروبيوتيك چيست و چه خواصي دارد؟